طرز تهیه پیتزا خوشمزه
ممکن است درست کردن پیتزا در خانه کار سخت و زمانبری به نظر برسد، اما مطمئن باشید که وقتی نتیجه نهایی را ببینید و بچشید، متوجه میشوید که ارزشش را داشته است! در مقالات قبل طرز تهیه خمیر پیتزا را مرحله به مرحله برای شما شرح دادیم، و در مقاله امروز قصد داریم طرز تهیه پیتزا و سس پیتزا و مخلفات روی آن را به شما آموزش بدهیم، تا خودتان بتوانید در خانه یک پیتزای خوشمزه درست کنید. با جیمیتو همراه باشید!
نکات طرز تهیه پیتزا رستورانی
- بهترین حالت این است که بین لبه خمیر پیتزا و سس پیتزا چیزی در حدود ۱٫۵ سانتیمتر فاصله وجود داشته باشد. این کار باعث میشود که در هنگام پخته شدن پیتزا، سس پیتزا از کنارههای خمیر بیرون نریزد و فر شما کثیف نشود.
- با اینکه در این دستورالعمل فقط پیاز و فلفل آورده شده است، شما میتوانید از سبزیجات دیگری که دوست دارید هم در پیتزای خود استفاده کنید؛ به عنوان مثال، قارچ. فقط یادتان باشد برای اینکه طعم پیتزا خوشمزهتر بشود، بهتر است که سبزیجات را حتما از قبل در روغن زیتون سرخ کنید.
نکات طرز تهیه خمیر پیتزا
- یکی از دلایل خوشمزه و لذیذ شدن پیتزا، خمیر پیتزا است. یک خمیر پیتزا خوشمزه و ترد علاوه بر اینکه ظاهر پیتزا را عالی میکند، به طعم بهتر پیتزا هم کمک میکند.
- برای درست کردن یک عدد پیتزا بزرگ با خمیر پیتزا آماده کافی است فقط مواد روی پیتزا را آماده کنید و آدامه دستور پخت را با خمیر آماده پیتزا انجام دهید.
- برای تهیه خمیر پیتزا میتوانید از آرد سفید معمولی که در همه فروشگاهها هست استفاده کنید.
- اگر میخواهید خمیری نرم و خوشمزه داشته باشید باید از تازه بودن خمیر مایه اطمینان حاصل کنید.
- آبی که برای درست کردن خمیر پیتزا استفاده میکنید حتما باید ولرم باشد.
- مقدار آبی که برای درست کردن خمیر مایه استفاده میشود دقیق نیست و ممکن است بیشتر یا کمتر از مقدار درج شده در دستور پخت به آب نیاز داشته باشید.
طرز تهیه پیتزا
ممکن است درست کردن پیتزا در خانه کار سخت و زمانبری به نظر برسد، اما مطمئن باشید که وقتی نتیجه نهایی را ببینید و بچشید، متوجه میشوید که ارزشش را داشته است!تعداد: 1 عدد پیتزای بزرگمواد لازم
- 1 قاشق غذاخوری روغن زیتون
- 2 قاشق چایخوری سیر خرد شده
- ¼ فنجان پیاز سرخ شده
- ½ قاشق چایخوری ریحان خشک
- 450 گرم گوجه فرنگی خرد شده
- ¼ قاشق چایخوری نمک
- ¼ قاشق چایخوری فلفل سیاه
مواد اولیه مخلفات روی پیتزا
- 250 گرم پنیر موزارلا
- 100 گرم کالباس پپرونی
- 110 گرم سوسیس بزرگ
- 1 عدد فلفل شیرین
- 2 قاشق غذاخوری روغن زیتون
- ¼ فنجان ریحان تازه
مواد لازم برای تهیه خمیر پیتزا
- 1 پیمانه آرد
- ½ پیمانه آب
- ¼ قاشق چایخوری نمک
- 1 قاشق مرباخوری خمیر مایه فوری
- 1 قاشق غذاخوری روغن زیتون
دستور العمل
طرز تهیه خمیر پیتزا
قبل از درست کردن خمیر آرد را الک کنید. خمیر مایه را با 1 لیوان آب ولرم مخلوط کنید و برای 5 دقیقه استراحت بدهید تا خمیر مایه عمل بیاید. آرد الک شده را درون کاسهای گود بریزید و خمیر مایه و نمک و روغن زیتون را وسط آرد بریزید. از کنارههای آرد درون کاسه شروع به مخلوط کردن مواد کنید تا خمیر شکل بگیرد. کمی آرد روی کانتر آشپزخانه بریزید و شروع به ورز دادن خمیر بکنید. سطح یک کاسه را با روغن چرب کنید و خمیر آماده شده را درون آن بگذارید و با یک پارچه تمیز روی آن را بپوشانید و در یک محیط گرم قرار دهید. خمیر پیتزا باید 1 الی 2 ساعت استراحت کند. بعد از اینکه حجم خمیر زیاد شد، خمیر پیتزا را روی آردها قرار بدهید و به آرامی آن را پخش کنید.طرز تهیه مواد روی پیتزا
در ابتدا گوجه فرنگیها را در یک کاسه متوسط بریزید و با استفاده از پشت یک چنگال، آنها را کاملا له کنید. در این مرحله روغن را درون یک ماهیتابه یا قابلمه با گنجایش 2 لیتر بریزید و زیر گاز را روشن کنید و درجه حرارت آن را روی متوسط تنظیم کنید. پیازهای خرد شده را به روغن داغ اضافه کرده و آنها را سرخ کنید. برای مدت چند دقیقه، به شکل مرتب پیازها را هم بزنید تا زمانی که رنگ آنها نیمه شفاف بشود. سپس سیر له شده را به پیاز و روغن اضافه کنید و خوب هم بزنید. در این مرحله باید رب گوجه فرنگی، ریحان، نمک و فلفل را به سیر و پیاز اضافه کنید. در این مرحله از طرز تهیه پیتزا درب قابلمه را روی آن نگذارید، حرارت گاز را روی کم تنظیم کنید و اجازه بدهید که سس پیتزا حداقل برای مدت نیم ساعت به آرامی بپزد. پنیر موزارلا را رنده کنید. سپس پنیر پیتزای رنده شده را درون یک کاسه بریزید و فعلا آن را کنار بگذارید. در این مرحله با استفاده از یک چاقوی تیز، کالباس پپرونی را به تکههای نازک تقسیم کنید. سپس سوسیس را در ماهیتابه بریزید. اجازه بدهید که سوسیس برای مدت 10 دقیقه به آرامی سرخ بشود. در یک ماهیتابه کوچک اما عمیق مقداری روغن زیتون بریزید. روغن را داغ کنید و پیاز و فلفل را درون آن بریزید. اجازه بدهید که پیاز و فلفل برای مدت 5 دقیقه بپزند و کاملا نرم بشوند. ریحان تازه را به تکههای کوچک خرد کنید. در ابتدا فر را روشن کنید و درجه حرارت آن را روی 450 درجه فارنهایت (یعنی معادل 230 درجه سلسیوس) تنظیم کنید تا گرم بشود. یک تکه از خمیر پیتزا را روی آردها قرار بدهید و به آرامی آن را پخش کنید. برای اینکه به گوشههای خمیر پیتزا شکل بدهید، از دستان خود استفاده کنید. به آرامی و با دقت خمیر پیتزا را بلند کنید و آن را روی سینی فر پهن کنید. کمی روغن زیتون روی سطح رویی خمیر پیتزا بزنید. حدودا یک چهارم فنجان از سس پیتزایی که از قبل آماده کردید را با استفاده از یک ملاقه کوچک در وسط خمیر پیتزا بریزید. سپس با استفاده از پشت ملاقه، سس پیتزا را روی تمام سطح خمیر پیتزا پخش کنید. در ابتدا روی سس پیتزا یک لایه پنیر پیتزای رنده شده بریزید، سپس گوشت، و در نهایت سبزیجات سرخ شده را روی آن قرار بدهید.